Лазерно подмладяване – Alma Q, Clear Lift

Есента е времето, в което кожата ни се нуждае най-много от регенерация във всичките и форми и с всички възможни средства! Защо ли?! Ами защото лятото се е погрижило да ни остави освен топлите спомени в сърцето, редица слънчеви щети по лицето! Можем много да говорим за връзката между UV лъчите и стареенето на кожата /напомняме за  целогодишното нанасяне на продукт с SPF поне 30 на лицето/, но да погледнем истината в очите – кожата след лятото, дори най-грижливо пазената, е значимо увредена! За това сигнализират грубата и повърхност, наличието на пигментации и неравномерен тен, задълбаването на фините линии, загубата на еластичност и общата сухота. Като добавим и настъпващите резки температурни промени, към които кожата, като наш най-голям и бариерен орган, реагира с различни дерматологични състояния, безспорна е нуждата да подходим грижливо към нейните нужди през есента!

Култът към здравата и красива кожа датира от векове и смело можем да твърдим, че следва определени тенденции. Роля на добре информираният терапевт е да подходи индивидуално в изготвянето на терапевтичен план, запознавайки пациента с различните алтернативни методи.

Асортиментът от терапии, подходящи за възстановяване, подхранване и освежаване на кожата, е богат и ежедневно навлизат нови технологии и решения в грижата за нея.

В следващите постове ще се постараем да ви запознаем с някои от процедурите, подходящи за есенния и есенно-зимния сезон, а първата серия е посветена на лазерите с anti-ageing действие, с които е добре да подготвите и оздравите  кожата за едно последващо скулптуриране.

Преди всяка процедура се прави безплатна консултация с лекар дерматолог, както и последващ индивидуален план за терапия.

ALMA Q

Абсолютен фаворит на ALMA lasers за неинвазивна, безболезнена, ефективна и “естествена” anti-ageing терапия е ALMA Q!

Възможността за работа в 3 режима и 5 различни дълбочини, позволява послойно противодействие на процесите на стареене конкретно в мястото на образуването им.

Времетраене: 45-60 мин

Индикации: девитализирана кожа, хронологично стареене, хормонално стареене, фотоувредена кожа, загуба на еластичност, изтънена кожа, кожа с разширени пори, с несъвършенства и неравномерен тен

Сезонност: целогодишно; без възстановителен период

С цел да се постигнат оптимални резултати се препоръчват четири сесии през две седмици.

Dr_Belyova_grija_esen

Д-р Веселина Бельова
(дерматология и естетична медицина​)