Лазерни аблативни процедури – Epixel, RFpixel, Fraxel, Agnes

Настоящата есен и престоящата зима са подходящите сезони за т.наречните аблативни лазерни процедури.При аблативните процедури се уврежда прецизно и контролирано цялата повърхност и в различната и дълбочина в зависимост от подходящия метод за кожата на всеки един пациент.При тези процедури винаги имаме видимо увреждане на кожата (обикновено повърхностни корички), което изисква възстановителен период. Затова точно есента и зимата са созоните, когато се правят, когато активното слъцегреене е намаляло. Аблативните процедури  действат както върху повърхностния слой на кожата, като изглаждата неравностите по нея, свиват порите и финните бръчици, премахват летните пигментации и кожата грейва.Действието им в дълбочина предизвиква стимулиране на колагена и еластина и последващ лифтинг ефект, който се разгръща в следващите 4-6 месеца.В зависимост от нуждите на всяка кожа, лекар дерматолог преценява точната аблативна процедура, както и препоръчителния брой.

Есента започна, а с нея и започва и истинската грижа за нашата кожа. Вече можем да си позволим да премахнем всички петънца, бръчки и неравности, които толкова пречат да за постигането на свеж и млад вид. Ще ви запозная с богатото разнообразие на процедурите, които ще подобрят вида и текстурата на кожата.Да подготвим и оздравим кожата, върху, която в последствие да скулптурираме.

Epixel, процедура, която ще ви отнеме не повече от 30 минути,безболезнена, има кратък възстановителен период, а резултатът е изглаждане на фини бръчки, изравняване на тена и затваряне на порите.

RFpixel –  Препоръчвам тази процедура за заличаване на белези от акне и травми. С помощта на контролираната фракционна аблация, стимулираме производството на колаген и еластин, а в резултат получаваме по – стегната кожа, редуциране на бръчки (повърхностни и дълбоки), възръщане на естествения блясък и изравняване на тена. След поставяне на локална упокойка под формата на крем с Лидокаин 10% се, продължителността на процедурата е около час, а възстановителният период около седмица.

Fraxel – Когато говорим за дълбоко лифтиране и силно стимулиране
производството на колаген и еластин, става дума за Фракселен лазарен пилинг.  Това е контролирана аблация на кожата, с цел създаване на вертикални колони или т.нар мини травми , които във времето на възстановяване след процедурата се заместват от колаген, което провокира изглаждане текстурата на кожата, изравняване на тена и петънцата и съответното лифтиране, без оперативна намеса. По време на възстановяването, кожата е оточна и зачервена, но дискомфортът е бързопреходен.

AGNES (изолирани радиочестотни игли) препоръчвам при най – дълбоките и рязкоограничени единични белези от акне и травми. При него се действа локално без дискомфорт по време на процедурата. Всяка една налична лезия се третира пооделно, като резултатът се вижда напълно след месец, месец и половина. Тази процедура се препоръчва в зависимост от индивидуалните нужди
на пациентите в комбинация с някоя от по-горните изброени аблативни терапии.

Решение има за всяка кожа, за всеки проблем.След безплатен преглед и
консултация ще го намерим заедно.

Dr_Ines_Naksho

Д-р Инес Накшо
(дерматология и естетична медицина​)