Лазерно лечение на гъбички по ноктите с Harmony XL Pro на Alma Lasers

Лазерно лечение на гъбички по ноктите с Harmony XL Pro на Alma Lasers

Сърбеж, зачервяване, лющене на кожата, пожълтяване и деформиране на нокътната плочка са най-често срещаните симптоми на гъбичната инфекция. Гъбичките по ноктите засягат както пръстите на краката, така и тези на ръцете макар и по-рядко. Често тези инфекции са упорити и досадни, а пациентите изпитват цялостен дискомфорт, тъй като те са съпроводени от болка при ходене и нарушаване комфорта и самочувствието на заболелия. Изборът на методи за лечение на гъбички е голям, но повечето от тях са неефективни или твърде токсични (вътрешно лечение чрез приемане на лекарства, локално лечение с разтвори или кремове за мазане или хирургично, чрез премахване на нокътя).

Ние, клиника за естетична и лазерна дерматология Спектро Естетикс имаме много по-ефективно и безопасно решение на този проблем – лазерна терапия за премахване на гъбичните инфекции по ноктите. Това е иновативен, бърз, неинвазивен и безопасен метод отличаващ се с висока ефективност.

Един от апаратите с който прилагаме тази терапия в нашата клиника е Harmony XL Pro на Alma Lasers

Alma Lasers предлага нови възможности за терапия с избор на клинично доказани лазерни и светлинни технологии. Апаратът Harmony XL Pro разполага с пълен спектър от решения за постигане на цялостна естетична хармония. Той предлага над 20 лазерни, светлинни и ултразвукови технологии, приложими за над 65 различни медицински показания, одобрени от FDA. Контролирането на дълбочината на третиране, което позволява на лекаря прецизно да контролира процеса в зависимост от зоната, типа кожа или индикациите прави процедурата наистина безопасна за пациента. Чрез този революционен метод се локализира източника на инфекция под нокътната плочка, унищожавайки гъбичките в рамките на няколко кратки сесии.

Предимствата на лазерната терапия за лечение на гъбички по ноктите са:

Невъзможно е развитието на резистентност на гъбичките към лазерната терапия

Няма риск от странични ефекти

Кратка процедура

Безболезнено

Клинично доказана ефективност със стабилни резултати

Малко повече за самата подготовка за процедурата

Лечението на гъбички по ноктите изисква голяма упоритост и мотивация от страна на пациента.

Не забравяйте, че тук хигиената е от най-голямо значение. Доброто измиване и подсушаване на крайниците е в основата на добрите резултати.

Както при всяка лазерна процедура съветваме да изберете добър лекар дерматолог, който да определи най-добрата терапия за вашият случай.

За да спомогнете по-бързото оздравяване и за да избегнете последващо такова е много важно да не ползвате чужди обувки, да не ходите боси на обществени места като плувни басейни, сауни, обществени душове и спортни зали.